А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я

Шинжлэх ухааны салбар

ᠬᠣᠷᠬᠣᠭ

Хорхог

khorkhog /baked and fried mutton/

Махыг мөчлөн жиргэж, саванд нэг үе дэвсэж, дээгүүр нь улайтгасан халуун чулуу болон сонгино зэрэг амтлагч хийж, мах чулууг ээлжлэн дэвссээр савыг дүүргэн битүү таглаж, шүүсэнд нь болгодог үндэсний хоол
Шинжлэх ухааны салбар

Хөдөө аж ахуйн шинжлэх ухаан

Үндсэн салбар

Амьтан, сүү судлал

Дэд салбар

Шим тэжээл, хоол судлал

Эх сурвалж

Монгол хэлний их тайлбар толь

А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я
© Шинжлэх ухааны түлхүүр нэр томьёоны тайлбар толь 2021 он
Нэр томьёоны тайлбар толь