Математик
Физикийн шинжлэх ухаан
Химийн шинжлэх ухаан
Газар, хүрээлэн буй орчны шинжлэх ухаан
Биологийн шинжлэх ухаан
Одон орон судлал
Цаг уур судлал
Компьютер, мэдээллийн шинжлэх ухаан
Ус судлал
Зураг зүй
Зайнаас тандан судлал
Экологи
Ангилал зүйн салбар
Хөрс судлал
Механик инженерчлэл
Химийн инженерчлэл
Материал судлал
Хүрээлэн буй орчны инжeнерчлэл
Нано-технологи
Цахилгааны инженерчлэл
Эмнэл зүйн анагаах
Уламжлалт анагаах ухаан
Суурь анагаах
Эрүүл мэнд судлал
Анагаахын биотехнологи
Шүүх эмнэлэг
Газар тариалан, ой, загас агнуур
ХАА биотехнологи
Амьтан, сүү судлал
Мал аж ахуй
Мал эмнэлэг судлал
Социологи
Хууль
Улс төр судлал
Салбар хоорондын нийгмийн шинжлэх ухаан
Түүх
Хэл шинжлэл
Утга зохиол
Археологи
Философи
Угсаатны зүй
Шашин судлал
Гулууз мах
Carcass meat
Малын цусыг юүлж, толгой шийрийг салган, арьсыг өвчиж хуулан, дэлэн, үржлийн эрхтэн болон цээжний ба хэвлийн хөндийгөөс дотор эрхтэнг салгаж авсны дараа үлдэх араг яс, булчин эд, гадар өөхнөөс бүрдэх, эвдээгүй бүтэн тураг мах
Хөдөө аж ахуйн шинжлэх ухаан
Шим тэжээл, хоол судлал
MNS 2456:2009. Мах, махан бүтээгдэхүүн