А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я

Шинжлэх ухааны салбар

ᠭᠤᠯᠤᠤᠵᠠ ᠮᠢᠬ᠎ᠠ

Гулууз мах

Carcass meat

Малын цусыг юүлж, толгой шийрийг салган, арьсыг өвчиж хуулан, дэлэн, үржлийн эрхтэн болон цээжний ба хэвлийн хөндийгөөс дотор эрхтэнг салгаж авсны дараа үлдэх араг яс, булчин эд, гадар өөхнөөс бүрдэх, эвдээгүй бүтэн тураг мах
Шинжлэх ухааны салбар

Хөдөө аж ахуйн шинжлэх ухаан

Үндсэн салбар

Амьтан, сүү судлал

Дэд салбар

Шим тэжээл, хоол судлал

Эх сурвалж

MNS 2456:2009. Мах, махан бүтээгдэхүүн

А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я
© Шинжлэх ухааны түлхүүр нэр томьёоны тайлбар толь 2021 он
Нэр томьёоны тайлбар толь