А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я

Шинжлэх ухааны салбар

ᠬᠠᠷᠢᠯᠴᠠᠨ ᠠᠭᠤᠰᠬᠤ ᠴᠢᠨᠠᠷ

Харилцан уусах чанар

miscibility

Хоёр өөр төрлийн бодис бүх хувь хэмжээгээрээ холилдож нэгэн төрлийн уусмал үүсгэх чанар. Шингэнээс гадна хий болон хатуу биетэд энэ чанар хамаарна. Жишээлбэл: Ус болон этанол хоорондоо харилцан уусах чанартай.   
Miscibility is the property of two substances to mix in all proportions, forming a homogeneous solution. The term is most often applied to liquids but applies also to solids and gases. Water and ethanol, for example, are miscible because they mix in all proportions.
Шинжлэх ухааны салбар

Байгалийн шинжлэх ухаан

Үндсэн салбар

Химийн шинжлэх ухаан

Дэд салбар

Органик хими

Эх сурвалж

Wade, Leroy G. Organic Chemistry. Pearson Education.

А Б В Г Д Е Ё Ж З И К Л М Н О Ө П Р С Т У Ү Ф Х Ц Ч Ш Э Ю Я
© Шинжлэх ухааны түлхүүр нэр томьёоны тайлбар толь 2021 он
Нэр томьёоны тайлбар толь